Njuta av träningen

Att njuta av livet betyder att göra det man vill, så ofta man kan. Det finns en del måsten som vi gärna prioriterar bort såsom att äta rätt och att träna. Men träning kan bli en av livets njutbara ting, bara man kommer igång!

workout jogging_337042967

Det viktigaste är att göra träningsformer som man tycker är roliga. För en del är all form av fysisk aktivitet tråkig eller jobbig, då gäller det att hitta den som man hatar minst. Ju mer man tränar desto lättare kommer det att bli och när saker och ting går lätt, är det lättare att njuta av det och leva i nuet. Prova på olika saker tills du hittar en form som passar dig.

Ta inte ut dig allt för mycket. Det kan vara en kick att träna, man känner sig duktig och hälsosam. Detta leder lätt till att man tar i för hårt, får träningsvärk eller skador, och kommer inte igång med träningen igen. Hindra dina tankar att du ska träna mycket och länge. Det är lättare att njuta av träningen under en lång period om man tränar lätt och ökar successivt.

Träna inte i mjukisbyxor och en t-shirt, såvida du inte planerat att sitta hemma i olika yogaposer. Köp riktiga plagg för träningsformen du har valt Ett par joggingskor av bra kvalité är A och O för rätt teknik på samma sätt som det är skönare och lättare att simma fort om man har en bra baddräkt och badmössa. Rätt kläder kan också få en att känna sig mer attraktiv, och ett gott självförtroende gör allting lättare och roligare.