Gör livet lite lättare

För att må bra måste man lära sig att varva ner. De flesta känner att de har ett stressigt jobb och det kan vara svårt att stänga av jobbtänket när man kommer hem. Det kanske låter konstigt, men många är tvungna att lära sig hur man slappnar av.

Finn ditt eget sätt att må bättre med tillvaron. Du kanske mår som bäst i ett rent hus och känner stressen rinna av när du dammsuger. Andra blir bara mer stressade av att behöva städa (vilket oftast räknas som ännu ett uppdrag i vardagen).

Det kanske är dags att se över ekonomin och göra plats för städhjälp en gång i veckan eller varann vecka? Hitta dina största hinder i vardagen, sakerna som stör din hälsa och höjer stressnivåerna. Sedan kommer den svåra biten: det är dags att hitta lösningar och implementera dem. Se över ditt liv och känn efter när du mår som bäst. Enkla lösningar är bra: ett långt bad, få vara ensam i en skön fåtölj med en bra bok, lära sig en ny färdighet eller att äga en riktigt bra kaffemaskin. I slutändan jobbar du för att leva. Du lever inte för att jobba.