Dra ner på rökningen

Vill du dra ner på rökningen av vanliga cigaretter? För att kunna fortsätta att njuta av nikotin men minska riskerna med tobak, kan du prova e-cigaretter.

Det finns många olika varianter av e-cigaretter och har du inte provat tidigare kan du börja med ett nybörjarpaket. E-cigaretterna använder du som ett hjälpmedel för att minska ner eller sluta med cigarrettrökning.

Hur fungerar e-cigaretten

En e-cigarett kan ha många olika smaker. Smaksatt vattenånga andas in och detta anses vara mindre skadligt än att andas in tobaksrök. E-cigaretten fungerar med hjälp av batterier som du kan byta när de är slut. Det finns också e-cigaretter med inbyggda batterier och som då inte går att byta.

Fördelar med e-cigarett kontra vanliga cigaretter

Tanken är inte att den som inte redan har ett behov av nikotin ska börja använda e-cigaretter, utan det är en möjlighet att minska eller helt sluta med cigaretterna. De flesta som går över till e-cigaretter minskar ner på sin rökning. Kostnaden blir till exempel också lägre. Omgivningen behöver inte heller utsättas för den skadliga tobaksröken. Något som är väldigt positivt är också att du slipper den dåliga lukt vanliga cigaretter medför.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.