Vår viktiga handhygien efter pandemin

Under pandemin lärde vi oss alla vikten av att sköta handhygienen. För att minska spridningen av infektioner fortsätter god handhygien vara en del av vår vardag. Så handla något på nätet för att se till att du minskar spridningen av bakterier och virus.

Knep för bra handhygien

Pandemin kom med en hel del knep för hur du vet att du tvättar händerna tillräckligt länge. Några av dem var att nynna på olika sånger medan du tvålar in och tvättar händerna. Blinka lilla stjärna är ett exempel på en som många kan och som räcker ungefär antalet sekunder för att händerna ska bli ordentligt rena. Låten I will survive av Gloria Gaynor nynnade också många på under handtvättningen, refrängen är nämligen ungefär 20 sekunder lång.

Tvätta händerna tillräckligt ofta

För att vara på den säkra sidan då det kommer till handhygien bör du tvätta händerna innan du äter, när du varit på toaletten och om du vistats utomhus. I vissa butiker hittar du fortfarande handsprit vid ingången. Genom att använda sig av den minskar du spridningen av bakterier i butiken.

Vissa träffar mycket människor under arbetsdagen vilket bidrar till att det är extra viktigt med hygienen, till exempel på restaurang, hotell, butik, skola och daghem. Inom vården är det också givetvis extremt viktigt med god hygien.