För dig som hamnat i klimakteriet

Klimakteriet eller övergångsåldern som de också kan kallas är perioden hos kvinnor då mensen upphör på grund av förändringar i hormonbalansen. Vanligtvis inträffar det här i åldrarna 40 till 60 år. Här har vi viktig hjälp under klimakteriet för dig.

Påverkar det alla?

Symtomen som uppkommer vid klimakteriets start är högst individuella. Vissa kvinnor lider av flera olika besvär medan andra endast känner av övergångens påverkan minimalt. Det är bra om du är uppmärksam på vilka symptom som kan kopplas till klimakteriet och att du är medveten på att du inte ska behöva lida i onödan. Det kan vara läge att söka hjälp om du känner att du blir påverkad för mycket i vardagen och att symtomen begränsar ditt liv. Du kan läsa mer om klimakteriets olika faser om du vill veta mer.

Det finns hjälp att ta

För en del kvinnor innebär den här perioden i livet något tufft, det kan vara både mentalt och fysiskt. Det är viktigt att tänka på att man aldrig är ensam och att många går igenom samma sak just nu. Förutom professionell vårdhjälp finns det också en hel del receptfria läkemedel som kan underlätta dina besvär. Apotekspersonal kan även vara rådgivare för dig igenom dina problem.