Skrattets helande krafter

Ett gott skratt förlänger livet, vad menas egentligen med det? Ja det är enligt vetenskapen för att: man ökar vaskulärt blodflöde och syresättning; det ger membran, buk, andningsvägar, ansikte, ben och ryggmuskler ett träningspass; det minskar skadliga stresshormoner; det ökar responsen av tumör-och sjukdomsdödande celler; det minskar frekvensen av förkylningar och stärker ditt försvar mot luftvägsinfektioner. Det är dessutom inte bara livet det förlänger men även minnet och ökar inlärningsförmågan samt gör dig mer vaken och stimulerar din kreativitet.

Skratt vardagen

SkrattSå missa inte en chans att få folk att skratta längs livets väg, ta alla tillfällen du kan att bjuda in till ett leende. Anordna en rolig fest, sätt lite knorr på den med en maskerad. Att se folk i roliga maskeradkostymer kan inbjuda till många skratt och låt alla få veta att det kommer delas ut priser i olika kategorier som ”Mest skrattframkallande kostym”; ”Vackraste kostymen”; ”Bästa maskeradmålningen”; ”Bästa kvinnliga/manliga”.

Humor

Kreativitet och humor har liknande effekter så genom att kombinera dem båda engagerar du hela hjärnan. Humor är snabbverkande! Efter att ha blivit utsatt för något roligt, tar det mindre än en halv sekund för att små elektriska vågor ska gå genom de högre hjärnfunktionerna. Båda hjärnhalvorna samarbetar dessutom, vänstra sidan analyserar orden och högra sidan ”fattar” skämtet. Så skratta loss! Berätta vilken är den roligaste filmen du sett? Eller varför inte ett av dina bästa skämt?