Upplev sommaren på cykel

Vill du komma riktigt nära naturen är cykeln oslagbar. Det är också ett billigt sätt att ta sig fram på. Samtidigt som du får en naturupplevelse, får du också motion på samma gång. Du kan välja att ta dig fram på mindre vägar eller på cykelvägar som det dessutom finns gott om i många kommuner.

En mountainbike eller hybrid

Om du kör mycket i terräng är en mountainbike ett bra val. Den har stötdämpning som ger en säker och skön körning ute i terrängen eller på banor. I dag finns det många som väljer en hybridcykel, med dämpning som kan låsas i ett läge om du kör på landsväg. Denna cykel är användbar och populär som pendlarcykel.

El-cykel som alternativ

Om du vill cykla till arbetet, men inte vill komma fram genomsvettig när du kämpat upp för backarna, då är en el-cykel ett perfekt val, beställ online. En el-cykel blir något tyngre, men om du inte tänker köra snabbt på landsväg fungerar det fint. Dessutom kan du få motion då du väljer när du vill utnyttja elen.

Hälsofördelar med cykling

Vinsterna med cykling är många. Förutom att det är ekonomiskt fördelaktigt har du dessutom en rad goda effekter på hälsan. Så lite som 30 minuters rörelse om dagen ger effekt på inte minst hjärta och blodkärl.